Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szakértői blog

Itt találod a legújabb blogbejegyzéseinket, melyeket gyógyszerészek írnak.
Milyen potencianövelő szert alkalmazzunk magas vérnyomás esetén? - Szakgyógyszerész válaszol

Már szinte minden férfi járt úgy egy kevésbé sikeres együttlét után, hogy úgy érezte potencianövelőre lenne szüksége. Azonban aki magas vérnyomással küzd elbizonytalanodhat, hogy milyen készítményt válasszon, mely biztonságosan alkalmazható.

Több tanulmány is kimutatta, hogy férfiaknál van összefüggés a magas vérnyomás és a szexuális problémák, merevedési zavar között (a nők esetében ez nem kimutatható). A magas vérnyomásnak gyakran nincsenek jelei vagy tünetei, de negatív hatással lehet a férfiak szexuális életére. Tehát gyakran a merevedési zavar intő jele lehet annak, hogy magas vérnyomás van a háttérben, ezért érdemes felkeresni a háziorvost vagy urulógust.

Mit érdemes tudni a kollagénről?

Erősítheti a hajat, fiatalíthatja a bőrt és javíthatja az ízületi funkciót? Igen, de kollagén és kollagén között azonban különbség van! Miközben a kollagénnek 28 fajtája ismert, addig az emberi szervezetben található kollagén 90 %-a úgynevezett I-es típusú kollagén.

 

7 hatékony immunerősítő kombinációja az egészségért

Ki ne szeretné megelőzni a fertőzéseket, ki ne akarna a vírusos vagy bakteriális megbetegedésekből gyorsan felépülni? Ezeknek a kulcsa az erős, ellenálló és ütőképes immunrendszer. Meg kell tehát erősíteni a szervezet ellenálló-képességét! A legújabb kutatások rámutatnak arra is, hogy a megfelelő immunerősítő kombinációk sokkal hatékonyabbak, mint a külön-külön alkalmazott hatóanyagok. Megéri tehát okosan kombinálni!

Természetes immunerősítők, melyek csökkenthetik a „citokin vihart”

A COVID-19 vírus gyors terjedése és a nagyszámú megbetegedések miatt rendkívül nagy szerepet játszanak a biztonságos, elérhető és költséghatékony az immunrendszert támogató készítmények. Ezért tehát a koronavírus pandémia kapcsán a vizsgálatok fókuszába kerültek azok a vitaminok, nyomelemek és gyógynövények, amik erősíthetik az immunrendszer védő funkcióit és csökkenthetik a gyulladásos citokinek szintjét. Idősebb korban és túlsúlyos egyéneknél (BMI ≥30) COVID-19 megbetegség súlyosabb lefolyásában feltehetőleg gyulladásos citokinek robbanásszerű felszabadulása a szervezetben („citokin vihar”) okozza súlyos tüdőgyulladást, több szervi elégtelenséget és végül halált1. A természetes immunerősítő készítmények hozzájárulhatnak a fertőzés megelőzéséhez és enyhíthetik a betegség lefolyását.

 

Visszatérő húgyúti fertőzések kezelése természetes hatóanyagokkal

Valószínűleg sokan tapasztalták ezt a kellemetlen megbetegedést, hiszen ez a második leggyakoribb fertőzés a légúti fertőzések után. Nem csak fiatalokat érint a betegség, ugyanis idősebb korban a nyálkahártya védelmi funkciója lecsökken, illetve szervi elváltozások is előfordulhatnak (pl.: hógyagsüllyedés), mely egy hajlamosító tényező. Különböző módszereket alkalmaznak a krónikus és kiújuló húgyúti fertőzések kezelésére és megelőzésére, melyek a leggyakrabban antibiotikumok. Azonban megelőzhető a probléma bioaktív természetes hatóanyagok szedésével és az erős immunrendszerrel!

Alvásminőség: 5 tény a táplálkozásról, stimulánsokról és más fontos tényezőkről

Az alvás ciklikusan előforduló, átmeneti és funkcionális állapot, amelyet elsősorban neurobiológiai folyamatok irányítanak. Az alvászavarokat és az álmatlanságot egyre gyakrabban diagnosztizálják minden életkorban. Ezek a depresszió, a mentális zavarok, a szívkoszorúér-betegség, a metabolikus szindróma kockázati tényezői, és/vagy magas vérnyomás. Számos tényező negatívan befolyásolhatja az alvás minőségét, beleértve a stimulánsok használata, stressz, szorongás és elektronikus eszközök használata elalvás előtt.

Mik lehetnek a potencia probléma okai?

A potencia probléma, merevedési zavar, vagy más néven az erektilis diszfunkció (ED) egy multidimenzionális, gyakran felmerülő probléma férfiaknál, mely szorosan kapcsolódik az életkorhoz, egészségi és érzelmi állapotokhoz. Jelentősen rontja az egyén életminőségét, ha nem elégedett a szexuális teljesítményével és ezt még tovább súlyosbíthatják a kudarcok miatt érzett szorongás.

Ez már erektilis zavar vagy csak pillanatnyi „hiba”?

Ha a szexuális vágyat követően nem alakul ki, vagy nem megfelelő erősségű a hímvessző merevedése, vagy a létrejött merevedés nem tart kellő ideig, és ez az állapot legalább 3 hónapja fennáll, illetve visszatérően jelentkezik, erektilis zavar áll fenn. Kiemelendő, hogy az átmeneti vagy eseti „sikertelenségek” még nem jelentenek automatikusan erektilis diszfunkciót [1,2]. 

Az erektilis diszfunkció nem jelent egyet az impotenciával. Az impotencia a merevedési zavarok legsúlyosabb formája, és impotencia esetén semmilyen körülmények között nem tapasztal a férfi merevedést [2].

Természetes potencianövelők: Panax Ginzeng

Miért lehet hatékonyabb a rendszeresen szedett gyógynövény kapszula a potencianövelésre, mint az esemény előtti? Jelen cikksorozatunkban megpróbáljuk összegyűjteni a férfi reprodukciós szervrendszerre gyakorolt napjainkban ismeret hatékony gyógynövényeket, azok hatóanyagait és hatásmechanizmusait, melyek segítséget jelenthetnek potenciafokozás, erekciós zavarok, férfi meddőség, alacsony libidó és alacsony szexuális teljesítmény esetén. Ez a cikkünk a koreai ginzenget (Panax ginseng) veszi nagyító alá.   

Természetes potencianövelők: Sáfrány bibe

Miért lehet hatékonyabb a rendszeresen szedett gyógynövény kapszula a potencianövelésre, mint az esemény előtti? Jelen cikksorozatunkban megpróbáljuk összegyűjteni a férfi reprodukciós szervrendszerre gyakorolt napjainkban ismeret hatékony gyógynövényeket, azok hatóanyagait és hatásmechanizmusait, melyek segítséget jelenthetnek potenciafokozás, erekciós zavarok, férfi meddőség, alacsony libidó és alacsony szexuális teljesítmény esetén. Ez a cikkünk a sáfrány bibét (Crocus sativus L. ) veszi nagyító alá.  

A Crocus sativus L. (jóféle sáfrány, Nősziromfélék családja) virág szárított háromágú bibéje a világ legdrágább fűszere és az egyik legtöbbet vizsgált funkcionális étele.1 Nem szabad összekeverni a sáfrányos szeklicével, a kerti pórsáfránnyal (Carthamus tinctorius), mely az Őszirózsafélék családjába tartozik!

Keresés