Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Szakértői blog

Itt találod a legújabb blogbejegyzéseinket, melyeket az ExtraVital Kft. szakértő gyógyszerészei írnak. 
Milyen potencianövelő szert alkalmazzunk magas vérnyomás esetén? - Szakgyógyszerész válaszol

Milyen potencianövelő szert alkalmazzunk magas vérnyomás esetén? - Szakgyógyszerész válaszol

Már szinte minden férfi járt úgy egy kevésbé sikeres együttlét után, hogy úgy érezte potencianövelőre lenne szüksége. Azonban aki magas vérnyomással küzd elbizonytalanodhat, hogy milyen készítményt válasszon, mely biztonságosan alkalmazható.

Több tanulmány is kimutatta, hogy férfiaknál van összefüggés a magas vérnyomás és a szexuális problémák, merevedési zavar között (a nők esetében ez nem kimutatható). A magas vérnyomásnak gyakran nincsenek jelei vagy tünetei, de negatív hatással lehet a férfiak szexuális életére. Tehát gyakran a merevedési zavar intő jele lehet annak, hogy magas vérnyomás van a háttérben, ezért érdemes felkeresni a háziorvost vagy urulógust.

Mit érdemes tudni a kollagénről?

Mit érdemes tudni a kollagénről?

Erősítheti a hajat, fiatalíthatja a bőrt és javíthatja az ízületi funkciót? Igen, de kollagén és kollagén között azonban különbség van! Miközben a kollagénnek 28 fajtája ismert, addig az emberi szervezetben található kollagén 90 %-a úgynevezett I-es típusú kollagén.

 

Miért fontos a kollagén fogyasztása férfiaknak is?

Miért fontos a kollagén fogyasztása férfiaknak is?

A kollagén fogyasztásának számos előnye van, nem csupán a nők, hanem a férfiak számára is. A kollagén mindenben segíthet ami férfias: a pénisz egészségétől egészen a hajhullás megelőzéséig. Mégis miért nem szed több férfi kollagén terméket? Ennek egyik oka az lehet, hogy a kollagén termékeket gyakran a nők számára forgalmazzák. A kollagén szedésének azonban számos férfiak számára is specifikus előnye van, összegyűjtöttük tehát ezeket!

Milyen vitaminokat érdemes szedni idősebb korban?

Milyen vitaminokat érdemes szedni idősebb korban?

Az életkor előrehaladtával a szervezetünk táplálkozási igényei megváltoznak, ezért egyes tápanyagokra nagyobb mennyiségben van szükségünk. – Ezek pótlása azért is fontos, mert idősebb korban olyan krónikus betegségek veszélyeztetnek bennünket, mint például a szív- és érrendszeri problémák, a csontritkulás, de 50 év felett már izomtömeg vesztés is kialakulhat – hívta fel a figyelmet Dr. Pápay Zsófia, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerészeti Intézetének egyetemi adjunktusa, az ExtraVital Kft. szakértője.

Születésünk befolyásolja az immunrendszerünket?

Születésünk befolyásolja az immunrendszerünket?

Tudtad, hogy az immunrendszerünk két egymásra épülő módon védelmez minket? Az egyik az úgynevezett szerzett (vagy adaptív) immunitás, melyet már sokan jól ismernek, hiszen az oltások is erre alapulnak. Ez 1-2 hét alatt alakul ki, az immunrendszerünk memóriáját is biztosítja hosszú távon, termékei az ellenanyagok. A másik, az úgynevezett veleszületett (vagy öröklött) immunitás, mely az elsődleges immunológiai védelmi vonal. Ebben az esetben a szervezetünk gyorsan reagál főként a makrofágok és a természetes ölősejtek segítségével, azonnali hatásos pusztító mechanizmusok jönnek létre a kórokozókkal szemben. A veleszületett és a szerzett immunrendszer együtt képes hatékonyan legyőzni a kórokozókat. A veleszületett immunrendszer szerepe rendkívül fontos, mert enélkül nem aktiválódik az adaptív immunrendszerünk. Sokakban felmerült már a kérdés, hogy vajon tudjuk-e befolyásolni az immunrendszerünk működését? Miért térhet el az egyik ember immunrendszere a másik emberétől? Létezik-e immunerősítés?

Természetes immunerősítők, melyek csökkenthetik a „citokin vihart”

Természetes immunerősítők, melyek csökkenthetik a „citokin vihart”

A COVID-19 vírus gyors terjedése és a nagyszámú megbetegedések miatt rendkívül nagy szerepet játszanak a biztonságos, elérhető és költséghatékony az immunrendszert támogató készítmények. Ezért tehát a koronavírus pandémia kapcsán a vizsgálatok fókuszába kerültek azok a vitaminok, nyomelemek és gyógynövények, amik erősíthetik az immunrendszer védő funkcióit és csökkenthetik a gyulladásos citokinek szintjét. Idősebb korban és túlsúlyos egyéneknél (BMI ≥30) COVID-19 megbetegség súlyosabb lefolyásában feltehetőleg gyulladásos citokinek robbanásszerű felszabadulása a szervezetben („citokin vihar”) okozza súlyos tüdőgyulladást, több szervi elégtelenséget és végül halált1. A természetes immunerősítő készítmények hozzájárulhatnak a fertőzés megelőzéséhez és enyhíthetik a betegség lefolyását.

 

Visszatérő húgyúti fertőzések kezelése természetes hatóanyagokkal

Visszatérő húgyúti fertőzések kezelése természetes hatóanyagokkal

Valószínűleg sokan tapasztalták ezt a kellemetlen megbetegedést, hiszen ez a második leggyakoribb fertőzés a légúti fertőzések után. Nem csak fiatalokat érint a betegség, ugyanis idősebb korban a nyálkahártya védelmi funkciója lecsökken, illetve szervi elváltozások is előfordulhatnak (pl.: hógyagsüllyedés), mely egy hajlamosító tényező. Különböző módszereket alkalmaznak a krónikus és kiújuló húgyúti fertőzések kezelésére és megelőzésére, melyek a leggyakrabban antibiotikumok. Azonban megelőzhető a probléma bioaktív természetes hatóanyagok szedésével és az erős immunrendszerrel!

5 tény, mely befolyásolja az alvásminőséget

5 tény, mely befolyásolja az alvásminőséget

Az alvás ciklikusan előforduló, átmeneti és funkcionális állapot, amelyet elsősorban neurobiológiai folyamatok irányítanak. Az alvászavarokat és az álmatlanságot egyre gyakrabban diagnosztizálják minden életkorban. Ezek a depresszió, a mentális zavarok, a szívkoszorúér-betegség, a metabolikus szindróma kockázati tényezői, és/vagy magas vérnyomás. Számos tényező negatívan befolyásolhatja az alvás minőségét, beleértve a stimulánsok használata, stressz, szorongás és elektronikus eszközök használata elalvás előtt.

Kismamák is szedhetnek kollagént a várandóság alatt?

Kismamák is szedhetnek kollagént a várandóság alatt?

Halványíthatja a striákat, fiatalíthatja a bőrt, erősítheti a hajat és gyorsíthatja a sebgyógyulást? Erre bizony szüksége lenne sok kismamának és szoptató anyának! A kedvező hatások a megfelelő kollagénpótláshoz köthetők. A várandósság és a szoptatás időszaka azonban számos szempontból extra odafigyelést igényel, és felmerül a kérdés, hogy a gyermeket váró és a szoptató anyák is szedhetnek-e kollagént. A válasz: igen; és a következőkben bemutatjuk a kollagénpótlással kapcsolatos legfontosabb ismereteket.

Mik lehetnek a potencia probléma okai?

Mik lehetnek a potencia probléma okai?

A potencia probléma, merevedési zavar, vagy más néven az erektilis diszfunkció (ED) egy multidimenzionális, gyakran felmerülő probléma férfiaknál, mely szorosan kapcsolódik az életkorhoz, egészségi és érzelmi állapotokhoz. Jelentősen rontja az egyén életminőségét, ha nem elégedett a szexuális teljesítményével és ezt még tovább súlyosbíthatják a kudarcok miatt érzett szorongás.