Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Visszatérő húgyúti fertőzések kezelése természetes hatóanyagokkal

Visszatérő húgyúti fertőzések kezelése természetes hatóanyagokkal

Valószínűleg sokan tapasztalták ezt a kellemetlen megbetegedést, hiszen ez a második leggyakoribb fertőzés a légúti fertőzések után. Nem csak fiatalokat érint a betegség, ugyanis idősebb korban a nyálkahártya védelmi funkciója lecsökken, illetve szervi elváltozások is előfordulhatnak (pl.: hógyagsüllyedés), mely egy hajlamosító tényező. Különböző módszereket alkalmaznak a krónikus és kiújuló húgyúti fertőzések kezelésére és megelőzésére, melyek a leggyakrabban antibiotikumok. Azonban megelőzhető a probléma bioaktív természetes hatóanyagok szedésével és az erős immunrendszerrel!

A húgyúti fertőzés (UTI, felfázás) olyan állapot, amikor a húgyutak bármely része (húgycső, hólyag, húgycső és vese) megfertőződik baktériumokkal vagy esetenként gombával, amely kikerüli a gazdaszervezet immunrendszerét és elszaporodik a húgyutakban. A háttérben leggyakrabban a bélflórában is megtalálható baktériumok állnak (pl.: E. coli), melyek akkor okoznak panaszokat, ha legyengül az immunrendszer és csökken a húgyhólyag saját védekezőképessége pl.: hideg időben felfázás esetén. Mivel a panaszokat általában baktériumok okozzák, ezért leggyakrabban antibiotikumokkal kezelik az orvosok. Azonban a sok antibiotikum használattal nő az úgynevezett rezisztens baktériumok száma. Ez azt jelenti, hogy egy idő után már nem hatékony az antibiotikum az adott baktériumra, ezáltal a terápiás hatás lecsökken és továbbra is fennállnak a tünetek. A gyógyszeres kezelés típusa és a kezelés időtartama azonban a baktérium típusától, érzékenységi szintjétől és a beteg tüneteitől függ, de amire kevesen gondolnak, hogy a beteg immunrendszerének állapota is befolyásolja a gyógyulást. Fontos tehát a a gyógyuláshoz és a megelőzéshez az erős immunrendszerrel. 

Az IMMUNOX®7 immunerősítő kapszula 7 összetevőjével komplex módon támogatja az immunrendszer normál működését akár intenzív testmozgás alatt is és hozzájárul a szervezet természetes védekezőképességéhez. Te már próbáltad?

Aki gyakran visszatérő húgyúti fertőzéssel küzd, valószínűleg már használt tőzegáfonyát, melyek jól ismert gyógynövények a terápiában. Az áfonyát évszázadok óta használták húgyúti betegségek kezelésére, mert antibakteriális hatású hatóanyagokat tartalmaz és savanyítja a vizeletet, mely nem kedvez a baktériumok szaporodásának. Egyik fő hatóanyaga a proantocianidin, mely képes gátolni a kórokozók megtapadását a nyálkahártyán, ezáltal a fertőzés megelőzésére is ajánlják a szakemberek.

Egy tanulmány szerint a húgyúti fertőzések megismétlődési aránya 35%-kal csökkent a fiatal és középkorú nőknél az áfonya alapú készítmények alkalmazása után, azonban a komplikált húgyúti fertőzésben szenvedő betegeknél az áfonya hatékonysága nem volt egyértelmű. Számos esetben tehát nem elegendő ezen gyógynövény hatása és a panaszok gyakran kiújulnak (1).

Kevésbé ismert gyógynövény a húgyúti fertőzések kezelésében a bíbor kasvirág (echinacea), ugyanis ezt a gyógynövényt főként felsőlégúti megbetegedések kezelésére és megelőzésére használják. Az echinaceaa gyógyászati ​​felhasználását az amerikai őslakosok kezdték, majd a 20. század elején megfázás és influenza elleni szerként, valamint fertőzésellenes szerként használták egészen a modern antibiotikumok megjelenéséig. A közelmúltban az echinaceát a három legkelendőbb gyógynövény közé sorolták az USA-ban és Németországban.

Az echinaceát gyakran használják húgyúti fertőzések kezelésére és megelőzésére, főként immunstimuláló tulajdonságai alapján. Egy tanulmány szerint a bíbor kasvirág hasonlóan volt hatékony az amoxicillin antibiotikumhoz képest akut húgyúti felfázás kezelésében (2). Az echinacea erősíti az immunrendszert és azonnali enyhülést nyújtó gyulladáscsökkentőként hat a gyakran égő érzést okozó húgyúti fertőzésre. A Medline Plus szerint az echinacea az immunrendszer aktiválásával elősegíti az immunsejtek hatékonyabb támadását a baktériumok ellen és felgyorsítja a baktériumok eltávolítását a szervezetből (3). Az echinacea hatékony használatának kulcsa az azonnali alkalmazás, rögtön a tünetek megjelenése után. Az IMMUNOX®7 immunerősítő készítmény nagy dózisban tartalmaz standardizált echinacea kivonatot, mely polifenol hatóanyagai támogatják a szervezet természetes védekező rendszerének működését és hozzájárulnak az alsó húgyúti szervek egészségének megőrzéséhez.

Szintén kevésbé ismert, hogy a béta-glükánnak is jótékony hatása van és gyorsítja a gyógyulást, továbbá segíti az antibiotikum kezelést húgyúti fertőzés esetén. A béta-glükán egy természetben előforduló poliszacharid, amely növények és gombák sejtfalában található meg.  Számos kísérleti modellben kimutatták, hogy a glükánok védelmet nyújtanak a fertőzésekkel szemben, és kimutatták, hogy fokozzák az antibiotikumok hatékonyságát az antibiotikum-rezisztens baktériumok által okozott fertőzések esetén is. A glükánok védő hatását kísérleti fertőzéssel bizonyították E. coli baktériumok ellen is, ahol a baktériumok száma jelentősen csökkent a glükán kezelés hatására a vesékben és a húgyhólyagban is. (4) Az IMMUNOX®7 immunerősítő kapszula jól hasznosuló, leghatékonyabbnak tartott forrása a Saccharomyces cerevisiae (élesztőgomba) sejtfalából kinyert, nagy biológiai aktivitással rendelkező és vízben oldhatatlan 1/3, 1/6 béta glükánt tartalmaz. 

Az IMMUNOX®7 immunerősítő kapszula 7 összetevőjével komplex módon támogatja az immunrendszer normál működését akár intenzív testmozgás alatt is és hozzájárul a szervezet természetes védekezőképességéhez. 

Alkalmazása ajánlott:

  • felfázás, megfázás és egyéb bakteriális vagy vírusos megbetegedés esetén
  • legyengült immunrendszer esetén (stresszes életmód, kialvatlanság) a téli időszakban
  • intenzív sportoláskor téli időszakban
  • idősebbeknek, amikor gyengébb a szervezet

Tudományos Hivatkozások

(1) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19441868/

(2) https://www.state.nj.us/health/spinalcord/documents/reports_pubs/3011_01

(3) https://www.ijddr.in/drug-development/natures-weapon-against-urinary-tract-infections

(4) http://www.npplweb.com/wjp/fulltext/9/3

(5) https://ar.iiarjournals.org/content/40/6/3139