Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Mikrobiom 24 élőflórát és butirátot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 30 db
8.690 Ft

Mikrobiom 24 élőflórát és butirátot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 30 db

8.690 Ft

Leírás

Bélrendszerünkben a hasznos és a káros bélflórának egyensúlyban kellene lennie. Azonban az életünk során minket ért, legtöbbször külső behatásokra (antibiotikumok, fertőzések, méreganyagokkal való érintkezés, szennyezett levegő, stressz stb.) ez az egyensúly felborulhat. A hasznos bélflóra állítja elő a vitaminok, az enzimek nagy részét, számos létfontosságú hormont és az immunrendszer főbb alapelemeit. Ha a hasznos bélflóra károsodik, akkor ezek az anyagok nem termelődnek megfelelően és ennek számos élettani következménye lehet. Legyengülhet az immunrendszer, bőrbetegségek, allergiás tünetek jelenhetnek meg, a hormonrendszer egyensúlyának hiányában elhízás és keringési problémák jelentkezhetnek. Ha a hasznos bélflóra nem jól működik, és a tápanyagokat nem tudja megfelelően lebontani, megemészteni, annak következménye lehet például a glutén és laktóz érzékenység kialakulása is. Az emberi szervezetben lévő mikrobiom kutatása egy új tudományterületté kezd válni. Jelenleg még csak kezdetleges ismereteink vannak a mikrobiom teljes jelentőségéről. Néhány meglepő tény ezzel kapcsolatban: A bennünk élő baktériumok és gombák száma több, mint a szervezetünk saját sejtjeinek száma. A mikrobiom folyamatos kommunikációban és információ cserében van az aggyal is (bél-agy tengely). A legyengült hasznos bélflórát nagyban segíthetjük kívülről bevitt úgynevezett probiotikumokkal. Nélkülözhetetlenek az optimális emésztéshez és a tápanyagok felszívódásához, valamint segítik a szervezetet vitaminok előállításában és a méreganyagok eltávolításában. Az immunrendszer működésének körülbelül 80%-a az emésztőrendszerben található. A probiotikumok rendszeres használata hozzájárulhat a húgyutak egészségének fenntartásához azáltal, hogy fenntartja az egészséges baktériumpopulációt a húgyúti kiválasztott területein.

A termék fogyasztását kifejezetten ajánljuk antibiotikumos kezelések alatt és után, hogy meg tudjuk őrizni az egészséges bélflórát. A hasznos bélflóra helyreállításának és fenntartásának hosszú távú megoldása az étkezési szokásaink tudatos változtatása lenne, vagyis egyrészt rostanyagokkal (prebiotikumok), nyers zöldségekkel, csíráztatott magokkal, hidegen sajtolt növényi olajokkal és jó minőségűállati zsírokkal kellene táplálni a hasznos bélflóra energia ellátását, másrészt előtérbe kellene helyezni az úgynevezett fermentált (előemésztett élőflórás) élelmiszerek fogyasztását. Támogassa a hasznos bélflóráját rostanyagokban dús étkezéssel. A hasznos baktériumok rostanyagok nélkül nem jutnak energiaforráshoz és nehezebben tudják kifejteni pozitív hatásukat. Prebiotikumok: A hasznos bélflóra energia forrásai. Jellemzően növényi és állati rostanyagok. Probiotikumok: A hasznos bélflórát felépítő baktérium- és gombatörzsek. Antibiotikumok: A hasznos és a káros baktériumokat és bélflórát is elpusztító anyagok, gyógyszerek.

A MikroBiom 24 termék kiemelkedően magas mennyiségű és minőségű probiotikus, úgynevezett jó baktériumokat tartalmaz. Azért, hogy ezek a törzsek minél jobban kifejtsék hatásukat, ezért a baktériumokat gyomorsav ellenálló kapszulába zártuk. Ezek a speciális gyomorsav ellenálló kapszulák a gyomorsavban nem, de lúgos közegben feloldódnak. Ezáltal ezek a kapszulák a patkóbélben oldódnak fel, mert a patkóbélben lúgos közegű a pH szint. Így ezen jó baktériumokat egyből a kívánt helyre szállítja. A termékben található probiotikus élő törzsek hozzájárulhatnak az egészséges bélflóra kialakításához és fenntartásához. A termék butirát (vajsav) tartalma hozzájárulhat a normál bélfunkciók és emésztési folyamatok kialakításához.

ÖSSZETEVŐK: Nátrium-Butirát, Mikrokristályos cellulóz, Sacharomices Boulardi, Lactobacillus lactis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus crispatus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus fermentum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium adeloscentis, Bifidobacterium infantis, Bacillus clausii, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus gasseri, Pediococcus acidalactici, Lactococcus lactis sp cremoris, Lactobacillus-Rhamnosus GG, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium breve, Bacillus subtilis, Leuconostoc mesenteroides, Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei, Streptococcus thermophilus Ajánlott napi adag: 1 db kapszula naponta, étkezés közben vagy után.

Az ajánlott napi adagot tetszőleges folyadékban (víz, gyümölcslé, kefír, stb.) vegye be. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Élelmi rostokban gazdag étkezéssel támogassa a bélflóra egészséges működését.

Tárolás: Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz hűtött helyen (hűtőszekrényben) tárolandó! Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.