Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ősszel különösen lényeges, hogy milyen állapotban van az immunrendszer

Ősszel különösen lényeges, hogy milyen állapotban van az immunrendszer

Mit tartogathat az ősz az egészségi állapotunknak?

Nyaralás vége, visszatérés a munkahelyre, iskolakezdés, hűvös, esős napok… A közösségbe való visszakerülés, a lehűlő időjárás és az éltető napfény hiánya mind-mind ahhoz vezethetnek, hogy beköszönt a légúti fertőzések időszaka is. Egyre gyakoribbak lesznek a náthás, influenza-szerű megbetegedések, és továbbra is itt van közöttünk a Covid-19.

 

A fertőzéseket 100 %-os biztonsággal megelőző megoldás nincs. Többféle lehetőség is van azonban azok kockázatának a csökkentésére, és annak az elősegítésére, hogy ha megfertőződünk, akkor könnyebben átvészeljük a bajt. Bizonyított, hogy egy erős immunrendszeren kevésbé fognak ki a vírusok és a baktériumok. Logikus tehát a következtetés: Erősítsük meg az immunrendszerünket!

Tudtad, hogy…

-        a megfelelő immunerősítő kombinációk sokkal hatékonyabbak, mint a külön-külön alkalmazott hatóanyagok? Megéri tehát okosan kombinálni!

-        a C-vitamin fontos immunerősítő vitamin, de a D-vitamin még ennél is fontosabb? A D-vitamin-pótlás a napfényhiányos hónapokban mindenkinek javasolt.

-        a gombák falában értékes poliszacharidok találhatók, köztük az ún. béta-glükánok? A béta-glükánok serkentik az immunrendszer működését, például azáltal, hogy fokozzák a kórokozókat bekebelező immunsejtek működését.

-        az olajfa leveléből kinyert hatóanyagok és a béta-glükán egy okos kombináció? Az együttes adagolásukat szakirodalom is alátámasztja.

-        a kasvirág vagy Echinacea kivonatai akár felére csökkenthetik az esélyét annak, hogy náthásak legyünk? Ha mégis fellép a nátha, akkor akár másfél nappal hamarabb szabadulhatunk a panaszoktól, ha Echinacea kivonat is támogatja az immunrendszert.

-        kellő mennyiségű alvással (felnőtteknél napi 7-8 óra) jelentősen támogathatjuk az immunrendszert?

 

 

Tudományos Hivatkozások 

(1) https://lpi.oregonstate.edu/mic/health-disease/immunity

(2) Akramiené D. et al. Medicina. 43 (8) 2007.

(3) Jilani H. et al. Ind. Crop. Prod. 84; 131-138. 2016.

(4) https://www.healthline.com/nutrition/echinacea

 

Keresés